شبه یادداشتها : دیروز و امروز

یادداشتهای روزانه از خرداد سال ۱۴۰۰ شمسی

شبه یادداشتها : دیروز و امروز

یادداشتهای روزانه از خرداد سال ۱۴۰۰ شمسی

شبه یادداشتها: ۳۰ شهریور ۱۴۰۰ شمسی : راهی که کشور قطر پیمود


شبه یادداشتها

۳۰ شهریور ۱۴۰۰ شمسی


راهی که  کشور قطر پیمود

قطریها نه تنها یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان در .پرتو منابع  نفت و گازشان  هستند، بلکه در زمینه اخبار و اطلاع رسانی با رسا نه معروف الجزیره، هواپیمایی قطر و تبدیل سرزمین سوخته قطر به یک بهشت رویایی واقعا هنگامه کرده اند. 

به این نوفقیتها باید افزود نام مشهور کتابخانه دیحیتال قطر را!

آنان کشوری  تازه تاسیس هستند، دانشمند و نویسنده نداشتند که آثار  مکتوب خطی بر ایشان به ارث بگدارند.‌ولی با بلند همتی و سخاوت و همکاری کتابخانه بر یتانیا یکی از بزرگترین کتابخانه های دیجیتال را 

آفریده اند:

"کتابخانه ملی قطر اعلام کرد که کتابخانه دیجیتال این مرکز در ماه مه جاری که از طریق سایت اینترنتی «کتابخانه دیجیتال قطر» در دسترس است، با تلاش‌های انجام شده هم‌اکنون دارای ۲ میلیون سند و اثر تاریخی مختلف است. این اقدامات در راستای تلاش گسترده برای حفظ و انتشار تاریخ و میراث علمی و ادبی منطقه خاورمیانه صورت می‌گیرد.

این کتابخانه دیجیتال بزرگ‌ترین آرشیو تخصصی تاریخ خاورمیانه در سطح جهان است که با همکاری موسسه قطر و کتابخانه بریتانیا در اکتبر سال ۲۰۱۴ تأسیس شده است؛ و شامل مجموعه منحصر به فردی از مهم‌ترین گزارش‌ها، مکاتبات، نقشه‌ها و عکس‌های تاریخی و همچنین مستندات صوتی ضبط شده متعلق به منطقه خلیج‌فارس و مناطق مجاور است که مورد استفاده متخصصان و کارشناسان است.

تمام مطالب، آثار و اسناد موجود در کتابخانه دیجیتال قطر به صورت رایگان قابل دسترس و دانلود و از این نظر در جهان منحصربه‌فرد است، همچنین توضیحاتی نیز به زبان عربی و انگلیسی برای هر اثر و سند نیز برای کاربران در دسترس می‌باشد.

این کتابخانه از ابتدای شروع به کار خود در شش سال گذشته با استقبال گستره پژوهشگران، دانشمندان، مدرسین و مخاطبان عام از تمام کشورهای جهان قرار گرفته است.

علاوه بر این، کتابخانه دیجیتال قطر دسترسی به اطلاعات تاریخی را تسهیل کرده است و ازاین‌رو زمینه را برای جهش قابل‌توجه در پژوهش‌های تاریخی جدید و مبتکرانه در حول منطقه خلیج‌فارس خواهد شد. تعداد بازدیدکنندگان از این کتابخانه تاکنون به حدود ۲ میلیون نفر رسیده است.

این کتابخانه علاوه بر اسناد تاریخی در چند قرن اخیر، حاوی مجموعه نادری از نسخ خطی به زبان عربی (اغلب این کتابها نویسندگان و حتی کاتبان ایرانی دارد و آثار مکتوب ایران است و کتابخانه بریتانیا آنها را در اختیار ایران قرار ننی دهد حتی اسکن کتابه را!!!ا.ت) درباره موضوعاتی از قبیل نجوم، ریاضیات، علوم نظامی جغرافی، تاریخ و علوم اسلامی نیز هست."

منبع " ایکنا"


امیر تهرانی

ح.ف



نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد